1. Einde tweede helft

2. 2-0 Heerenveen! Goal van Nick Bakker!

SC Heerenveen met de 2-0. Centrale verdediger Nick Bakker loopt de bal bij de tweede paal binnen na een vrije trap van Thom Haye. De Friezen lijken vanavond een heel grote stap te zetten richting handhaving in de Eredivisie.

De hoop is daarmee vervlogen voor Heracles, dat net nog de 1-1 afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Maar was hier ook niet sprake van buitenspel? De VAR gaat er nog even naar kijken en na twee minuten discussie wordt de treffer goedgekeurd.

3. 1-0 Heerenveen! Goal van Amin Sarr!

Een kwartiertje na rust is daar de verdiende voorsprong voor Heerenveen. Amin Sarr maakt zijn eerste treffer voor de Friese club, die hem op 31 januari voor 2,3 miljoen euro overnam van Malmö FF. Hij is nu de dertiende Zweed die heeft gescoord voor Heerenveen, een record in de eredivisie.

De assist kwam van zijn aanvalspartner Sydney van Hooijdonk, die goed het duel won van Mats Knoester na de lange en hoge uittrap van Erwin Mulder.

4. Tweede helft afgetrapt

Na een wissels bij de bezoekers uit Almelo zijn we begonnen aan de tweede helft. Krijgen de fans van Heerenveen vanavond dan eindelijk weer een doelpunt te zien van hun club?

5. Einde eerste helft

SC Heerenveen scoorde slechts twee keer in de laatste tien duels. Ook vanavond tegen Heracles wil het nog niet echt lukken voor de ploeg van Ole Tobiasen, ondanks een goede kans voor Sydney van Hooijdonk. Koen Bucker redde zijn inzet van de lijn.

63 procent balbezit voor Heerenveen en een kansenverhouding van 6-3, maar het is nog altijd 0-0. De laatste twee duels van Heerenveen, uit bij RKC en Willem II, eindigden ook al zonder treffers.