1. Einde tweede helft

Het zit erop bij het duel tussen Vitesse en AZ. Gelukkig maar, durven we wel te stellen.

2. Tweede helft afgetrapt

3. Einde eerste helft

Het is rust in Arnhem. Kort voor het rustsignaal maakte Vangelis Pavlidis de 0-1 voor AZ, maar het doelpunt van de Griekse spits werd afgekeurd vanwege hands. Daar kwam Markus Schubert goed mee weg, want de Duitse doelman van Vitesse kwam wild uit zijn doel en schoot de bal tegen de Griek aan.

Verder gebeurde er niet veel in de eerste helft, dus een 0-0 ruststand is wat dat betreft de juiste weerspiegeling van het spel tot nu toe.

4. Eerste helft afgetrapt

Met Vitesse - AZ begint in Arnhem de laatste wedstrijd in speelronde 14 van de eredivisie. Pascal Jansen past net als vorig jaar zijn tactiek aan op de formatie van Vitesse. Ook AZ speelt vandaag met drie centrale verdedigers en de backs meer richting het middenveld. Vorig seizoen (7 maart 2021) leverde dat een spectaculaire wedstrijd op, die Vitesse wel met 2-1 won.