Einde liveblog

Met het goud voor de voetballers van Brazilië sluiten we dit liveblog voor vandaag af. Vanaf ongeveer 00.00 uur zijn we terug met het liveblog voor de slotdag van de Olympische Spelen. Bedankt voor het volgen en graag tot ziens!

2. 07/08/2021

Brazilië met Antony wint goud!

Antony heeft met Brazilië goud gewonnen bij het voetbaltoernooi. De Ajax-speler gaf in de verlenging van de finale tegen Spanje de assist bij de beslissende 2-1 van invaller Malcom. Antony ging vlak voor het einde van de verlenging naar de kant.

Brazilië werd vijf jaar geleden in Rio ook al olympisch kampioen voetbal. Naast Antony deden bij de Zuid-Amerikanen ook onder andere Dani Alves en Richarlison mee. Spanje trad aan met onder andere Pedri, Dani Olmo en Marco Asensio.

Instanews image
    © AFP — Pedri baalt na de verloren finale met Spanje tegen Brazilië.
  3. 07/08/2021

Brazilië op voorsprong na assist Antony!

In de 108ste minuut komt Brazilië weer op voorsprong in de voetbalfinale tegen Spanje. Het is invaller Malcom die scoort na een assist van Ajax-speler Antony. Houdt Brazilië stand in het laatste deel van de verlenging? Vier minuten na de 2-1 gaat Antony naar de kant, zijn wedstrijd zit erop.

© AFP — Malcom viert de 2-1 namens Brazilië in de olympische finale tegen Spanje.
  4. 07/08/2021

Tweede helft verlenging

In de voetbalfinale tussen Brazilië en Spanje blijft het 1-1 na de eerste helft van de verlenging. Een penaltyserie komt in zicht.

5. 07/08/2021

Verlenging bij voetbalfinale

Brazilië en Spanje gaan verlengen bij de voetbalfinale. Na negentig minuten staat een stand van 1-1 op het scorebord. Wie grijpt het goud? En wordt in de verlenging gescoord of moeten strafschoppen voor een beslissing zorgen?