1. 18/10/2020

  Rossi mist ook volgende GP

  Valentino Rossi mist vanwege zijn coronabesmetting ook de Teruel Grand Prix , eveneens op het circuit in Aragón volgende week. Zijn team Yamaha heeft laten weten geen vervanger op te stellen voor de negenvoudig wereldkampioen. Yamaha liet weten dat de 41-jarige Rossi voor tien dagen in quarantaine is gegaan en daardoor niet op tijd fit is voor de race op 25 oktober.

  ,,Yamaha heeft de opties afgewogen en beslist geen vervanger op te roepen voor Rossi voor de Teruel Grand Prix", liet het team weten. "Dit besluit is genomen vanwege de enorme stress die ligt bij de leden van het Yamaha MotoGP-team tijdens dit door het coronavirus verstoorde seizoen." Rossi moet eerst negatief testen voordat hij kan terugkeren. Mogelijk kan hij zijn rentree maken in de Grote Prijs van Europa op 8 november in Valencia.

 2. 17/10/2020

  Haidara van Leipzig test positief op corona

  Leipzig moet het in de wedstrijd tegen Augsburg stellen zonder Amadou Haidara. De middenvelder testte positief op corona. De Bundesligaclub meldt dat 'zijn waarden onder het normale level zitten' en dat Haidara 'niet meer besmettelijk is'. 

  Hij zit in quarantaine. 

  Instanews image
  © BSR Agency — Amadou Haidara
 3. 17/10/2020

  Waasland-Beveren - KV Oostende uitgesteld

  Het duel tussen Waasland-Beveren en KV Oostende in de Belgische competitie van maandag is uitgesteld na een reeks coronabesmettingen. Dat heeft de organisator, de Jupiler Pro League, bekendgemaakt.

  Het duel is de slotwedstrijd van de negende speeldag in de Jupiler Pro League. Het is de eerste keer dat een wedstrijd in de hoogste klasse van het Belgische voetbal uitgesteld moet worden omdat er te veel besmettingen in een team zijn vastgesteld.

  Instanews image
  © BELGA
 4. 17/10/2020

  Jesús Herrada mist Vuelta

  Cofidis zal in de Vuelta niet kunnen beschikken over Jesús Herrada. De 30-jarige Spanjaard heeft woensdag positief getest op het coronavirus en moet daardoor de Ronde van Spanje missen. Herrada won vorig jaar nog een etappe en reed in 2018 enkele dagen in de rode leiderstrui. Lees hier meer.


  Instanews image
  © BSR Agency — Jesús Herrada.
 5. 17/10/2020

  Italiaanse minister: Ronaldo is arrogant en liegt

  Vincenzo Spadafora, de Italiaanse minister van Sport, is niet zo gelukkig met Cristiano Ronaldo. Hij vermoedt dat de superster van Juventus de coronaregels heeft overtreden.

  Ronaldo testte afgelopen week positief op corona bij de nationale ploeg van Portugal. Hij zit inmiddels thuis in quarantaine in zijn huis in Turijn. Spadafora ergert zich niet aan de manier waarop de besmette Ronaldo terug naar Italië is gekomen, maar aan de manier waarop hij naar Portugal is vertrokken. Volgens hem had de aanvaller pas na drie negatieve testen naar Portugal mogen reizen. Ronaldo zou na twee negatieve testen al naar zijn geboorteland zijn vertrokken.

  Inmiddels smult Italië van de rel tussen de minister en topvoetballer. Ronaldo dacht dat Spadafora bedoelde dat hij niet terug naar Italië had mogen komen en reageerde geïrriteerd op Instagram. ,,Ik heb de regels niet overtreden, zoals wel gezegd wordt. Het is een leugen. Ik ben teruggekeerd uit Portugal nadat mijn team en ik ervoor hebben gezorgd dat alles zou gebeuren volgens de procedures. Ik vloog met een luchtambulance en heb met niemand contact gehad, ook niet in Turijn."

  De reactie van Ronaldo schoot weer in het verkeerde keelgat van Spadafora. ,,Dat een speler bepaalde kwaliteiten heeft, wil nog niet zeggen dat hij zo arrogant moet doen. Hij toont weinig respect tegenover de autoriteiten en liegt. Hoe bekender iemand is, hoe meer hij de verantwoordelijkheid zou moeten voelen om eerst na te denken en dan pas te spreken."

  Ronaldo ontbreekt zaterdagavond als Juventus op bezoek gaat bij Crotone in de Serie A.

  Instanews image
  © REUTERS — Ronaldo.