1. Einde tweede helft

2. 3-0 Ajax! Goal van Lisandro Martínez!

Daar is dan toch de derde goal voor Ajax. De mee naar voren geslopen linksback Lisandro Martínez kopt na een mooie aanval raak tegen de tien man van RKC. De assist kwam van de linkervoet van aanvoerder Dusan Tadic.

Instanews image
    © ANP
  3. Tweede helft onderweg

Na een rust van 18 minuten is Ajax - RKC (2-0) weer onderweg. Krijgen de 12.000 toeschouwers in de Johan Cruijff Arena in de tweede helft nog meer goals te zien?

4. Einde eerste helft

Ajax staat halverwege op een 2-0 voorsprong tegen RKC door goals van Dusan Tadic en Zakaria Labyad, die ook een treffer afgekeurd zag worden. Tadic meende nog recht te hebben op een strafschop voor de 3-0, maar die werd niet gegeven door Bas Nijhuis.

De beslissing van Nijhuis zorgt niet voor veel boosheid (mede vanwege de stand), maar toch wel voor verbazing bij de spelers en supporters van Ajax.

© BSR Agency
  5. 2-0 Ajax! Goal van Zakaria Labyad!

Na 34 minuten is daar dan toch de goal voor Zakaria Labyad. Hij werkt met een beetje geluk van dichtbij binnen na goed voorbereidend werk van Mohammed Kudus en Noussair Mazraoui. Er werd door de VAR nog even gekeken of er sprake was van hands van Labyad, maar de bal kwam op zijn schouder en dus wordt deze treffer wel goedgekeurd.