1. 03/06/2020

   Steeds meer werkgevers hebben lak aan de geldende coronaregels. Dat stelt Vakbond CNV, meldt BNR. De vakbond krijgt er wekelijks tientallen klachten over binnen. Zo worden werknemers volgens het CNV regelmatig gevraagd om gewoon te komen werken, terwijl zij met verkoudheidsklachten kampen. Iets wat volgens de regels nu niet is toegestaan.

 2. 03/06/2020

  Agenten hadden een paar uur voor de anti-racismedemonstratie op de Dam al door dat het te druk zou worden. Die informatie zou zijn doorgegeven aan de leiding, maar daar is weinig mee gedaan. Dat meldt de NOS op basis van politiebronnen.

  Instanews image
  © ANP — Protest op de Dam.
 3. 03/06/2020

  Het is de Spaanse premier Pedro Sánchez opnieuw gelukt de noodtoestand met twee weken te verlengen. Die duurt nu tot 21 juni. En die wordt niet nog een keer verlengd, aldus de regering. De Spaanse Tweede Kamer, die 350 zetels telt, ging woensdag met 177 stemmen akkoord.

  De sociaaldemocratische Sánchez hoefde zich over de stemming geen zorgen te maken. Zijn linkse twee-partijen-coalitie heeft geen meerderheid, maar slaagde er telkens in de 14 maart uitgeroepen noodtoestand te verlengen met steun van onder meer een liberale oppositiepartij en regionale partijen.

 4. 03/06/2020

  Suriname gaat vanaf morgenavond 18.00 uur (elf uur Nederlands tijd) tot en met 12 juni 06.00 uur in de ochtend in totale lockdown, heeft vicepresident Ashwin Adhin vanmiddag in een televisietoespraak gezegd.

  Surinamers mogen tijdens de lockdown alleen hun huis uit voor noodzakelijke dingen. Verder mogen in auto's maximaal twee personen zitten. Daarnaast mogen Surinamers niet met meer dan vijf personen samenkomen en moeten alle niet-essentiële bedrijven dicht.

  De lockdown volgt na een stijging van de geregistreerde coronapatiënten en besmettingsgevallen. Dat zijn er nu respectievelijk 44 en 54. Tot nu toe is een coronapatiënt overleden.

 5. 03/06/2020

  Opmerkelijk is dat terwijl Frankrijk voor Nederlanders nog even 'oranje' gebied blijft, het land wel de grenzen voor Nederlanders wil openen.