1. 27/05/2020

  Vier nieuwe besmettingen in Premier League

  De derde grote testronde op het coronavirus bij de twintig clubs in de Premier League heeft vier nieuwe besmettingen bij drie verschillende clubs aan het licht gebracht. Daarmee komt het totale aantal positieve tests op twaalf. De Premier League maakte de namen van de spelers of stafleden om wie het gaat niet bekend, evenmin de clubs waar ze in dienst zijn. De vier moeten een week in thuisisolatie.

  De clubs uit de Premier League bereiden zich voor op een hervatting van de competitie. Vandaag viel het besluit dat er weer groepstrainingen met lichamelijk contact zijn toegestaan. Regelmatig testen op de aanwezigheid van het virus is onderdeel van het veiligheidsprotocol om op te starten.

  De eerste testronde (onder 748 spelers en stafleden) leverde zes besmettingen op, waarvan de helft bij Watford (een speler, twee stafleden). Bij de tweede ronde (onder 996 spelers en stafleden) kwamen daar nog twee positieve gevallen bij. Een daarvan was keeper Aaron Ramsdale van Bournemouth. In de derde ronde, afgenomen op maandag en dinsdag, werden 1008 spelers en stafleden getest.

 2. 27/05/2020

  Eerste rondjes Bendsneyder en Van der Mark in Assen

  Bo Bendsneyder en Michael van der Mark hebben voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus rondjes mogen rijden op het TT Circuit in Assen. Ook het jonge talent Zonta van den Goorbergh was uitgenodigd voor de eerste echte trainingsdag.

  Bendsneyder en Van der Mark zijn de vaandeldragers van het Nederlandse wegracen. Eerstgenoemde komt uit in de Moto2, Van der Mark rijdt in het WK Superbike. Bendsneyder had genoten, zei hij. ,,Het was heerlijk om weer te kunnen rijden, na bijna drie maanden. Het was even wennen, maar na een paar rondjes was het als vanouds en zat ik op mijn gewone rondetijden. Met Michael van der Mark heb ik er een leuk gevecht van kunnen maken."

 3. 27/05/2020

  FC Emmen vraagt alle medewerkers tijdelijk salaris in te leveren

  FC Emmen heeft aan spelers, technische staf en kantoormedewerkers gevraagd om tijdelijke salarisverlaging. Dat meldt RTV Drenthe. Hiermee schaart de club zich achter de collectieve afspraak die de betaald voetbalclubs zijn overeengekomen met de coaches betaald voetbal en de vereniging van contractspelers om zo de coronacrisis te kunnen bezweren. 

  De kantoormedewerkers hebben hun fiat al gegeven. Na de vroegtijdige vakantie van spelers en staf verwacht FC Emmen ook met hen een akkoord te bereiken.  

 4. 27/05/2020

  Belgische bekerfinale mogelijk in Brussel begin augustus

  De gemeenteraad van Brussel vindt het geen probleem dat de bekerfinale tussen Club Brugge, de club van aanvoerder Ruud Vormer, en Antwerp alsnog wordt gespeeld. Beide clubs zijn op 1 of 2 augustus welkom in het Koning Boudewijnstadion van de hoofdstad van België.

  Het Belgische voetbalseizoen is afgebroken, vanwege de uitbraak van het coronavirus. De clubs uit de hoogste Belgische voetbalklasse willen dat de bekerfinale wel nog wordt gespeeld. Dat zou moeten gebeuren voor 3 augustus, de datum waarop de UEFA wil weten welke ploegen zich voor de Champions League en Europa League hebben geplaatst. De gemeenteraad van Brussel wil nog wel van de veiligheidsdiensten weten of de finale zonder fans kan worden gespeeld.

  In Nederland heeft de KNVB besloten de bekerfinale te schrappen. FC Utrecht is het daar niet mee eens en heeft afgelopen maandag een dossier bij de UEFA ingeleverd. De club wil de eindstrijd tegen Feyenoord alsnog spelen, desnoods in het buitenland.

 5. 27/05/2020

  Schouten en co (Bologna) mogelijk in quarantaine

  Bij Bologna is een lid van de technische staf mogelijk positief getest op het coronavirus. Als de uitslag daadwerkelijk positief uitvalt, dan gaat Jerdy Schouten (oud-Excelsior) met zijn ploeggenoten twee weken in quarantaine. Dit zou het eerste geval sinds de herstart van de groepstrainingen betekenen. 

  Totdat het nieuws officieel is bevestigd, traint Bologna donderdag individueel. De Serie A wordt mogelijk op 13 juni of 20 juni hervat. De definitieve datum wordt morgen bekend gemaakt.