1. 23/05/2020

  Om de zoveel tijd maken wij een nieuw liveblog aan. Dit omdat een blog door het vele updaten trager kan worden bij het inladen. Het nieuwe liveblog over alle nationale en internationale ontwikkelingen rondom het coronavirus lees je hier.

 2. 23/05/2020

  In Spanje zijn voor het eerst in tijden minder dan 50 nieuwe sterfgevallen door infectie met het coronavirus gemeld. Het ministerie van Volksgezondheid liet weten dat de afgelopen 24 uur 48 patiënten zijn bezweken aan Covid-19. Dat was voor het laatst op 16 maart het geval. Het dodental staat nu op 28.678.

  Het aantal geregistreerde besmettingsgevallen liep volgens de autoriteiten met 466 op tot 282.370. De Spaanse premier Pedro Sánchez zei vandaag, vooruitlopend op de laatste coronagegevens, dat toeristen vanaf juli weer welkom zijn, uiteraard onder aan aantal veiligheidsvoorwaarden.

 3. 23/05/2020

  Dominic Cummings, de invloedrijke maar omstreden topadviseur van de Britse premier Boris Johnson, ligt onder vuur. En daarmee zijn chef ook. Cummings zou eind maart de regels rond de lockdown voor het coronavirus hebben overtreden. Terwijl zijn vrouw ziek was door het longvirus en hijzelf symptomen ontwikkelde, reisde hij vanuit Londen 430 kilometer richting familie in Durham. De Brit werd er gezien door een buurtbewoner, de politie werd ingeschakeld en sinds Guardian en Daily Mirror er gisteren over rapporteerden zijn de poppen aan het dansen

  Instanews image
  © videostill — Dominic Cummings, door de Britse pers opgewacht voor zijn woning in Londen.
 4. 23/05/2020

  Onder de geteste medewerkers van basisschool De Veldhof in Eygelshoven, gemeente Kerkrade, waar vier docenten besmet zijn geraakt met het coronavirus, zijn nog geen nieuwe besmettingen geconstateerd. De GGD Zuid-Limburg maakte bekend dat na de eerste 15 negatieve testresultaten van gisteren ook de resultaten van zeven onderwijsmedewerkers en zeven medewerkers van de kinderopvang negatief waren.

  Alle 36 medewerkers van de school zijn getest nadat één medewerker van de school corona-klachten had en in korte tijd drie andere personeelsleden ook besmet bleken te zijn. De GGD wacht nog op de uitslag van zeven tests. De vier besmette medewerkers zitten in thuisisolatie en zijn niet ernstig ziek.

  Ook zeven leerlingen zijn getest. Een was negatief. De andere zes uitslagen zijn nog niet bekend. De Veldhof had eerder vandaag al bekendgemaakt dat de school maandag niet opengaat. De lessen worden op afstand gegeven.


 5. 23/05/2020

  Na dertig dagen zonder nieuwe registraties is op Curaçao vandaag een nieuwe coronabesmetting geregistreerd. Het gaat om iemand die uit het buitenland is gekomen en in quarantaine zit. Dat heeft epidemioloog dr. Izzy Gerstenbluth bekendgemaakt.

  Curaçao kende lange tijd niet meer dan zestien besmettingen. Sinds ruim twee weken worden ingezetenen uit het buitenland weer toegelaten, net als mensen die vanwege hun werk toestemming krijgen om te komen. Iedereen moet verplicht 14 dagen in quarantaine en wordt aan het eind van de periode getest.

  De positief geteste persoon is in isolatie gezet. Enkele medereizigers worden gemonitord, aldus Gerstenbluth.