1. 14/05/2020

  We sluiten het liveblog voor vandaag! Lees hieronder alle ontwikkelingen van vandaag nog eens terug. We zijn er morgenochtend weer met een nieuw blog!

 2. 14/05/2020

  Korte contracten na 30 juni mogelijk in Premier League

  Spelers van clubs uit de Premier League met een aflopend contract op 30 juni mogen hun verbintenis kortstondig verlengen totdat het seizoen is beëindigd. De clubs uit de topklasse in het Engels betaald voetbal zijn het daar unaniem eens over geworden. ,,Met dit besluit zorgen we ervoor dat clubs het seizoen zoveel mogelijk kunnen afmaken met dezelfde ploeg", verklaarde directeur Richard Masters van de Premier League.

  De topdivisie ligt sinds halverwege maart stil vanwege de coronapandemie. Er zijn nog negen speelronden af te werken en de Premier League hoopt vanaf 12 juni de competitie te kunnen hervatten. De Britse regering gaf donderdag een positief signaal af. Het houdt in dat er zeker in juli ook nog volop zal moeten worden gevoetbald. 

  Spelers die hun aflopende contract willen verlengen tot het einde van het seizoen, hebben tot 23 juni de tijd om daar met de club uit te komen.

 3. 14/05/2020

  Herstart Premier League komt steeds dichterbij

  De Britse regering is positief over een herstart van de Premier League. Minister van Sport Oliver Dowden heeft ingestemd met de plannen van de hoogste voetbaldivisies om in principe op 12 juni de voetbalwedstrijden weer te hervatten. Wel zonder publiek.

  ,,We zijn het er allemaal over eens dat we alleen doorgaan als het veilig is, want de gezondheid en het welzijn van spelers, coaches en staf is het belangrijkst", verklaarde Dowden na een overleg met de voetbalautoriteiten.

  De minister stelde ook als voorwaarden dat de voetbalfans ruime mogelijkheden moeten hebben om de wedstrijd live te kunnen zien op televisie of internet en dat de inkomsten die na de hervatting van de competities weer binnenkomen ten goede moeten komen aan de voetbalsport in de breedste zin.

  Dowden heeft de voetbalautoriteiten opdracht gegeven hun plannen voor de herstart tot in detail uit te werken. ,,Er is bij iedereen de wil om weer te voetballen. We doen het voor de fans, de voetbalgemeenschap en de gehele natie."

  Instanews image
  © REUTERS
 4. 14/05/2020

  Ook Bulgarije gaat weer voetballen

  Ook in Bulgarije gaat de voetbalcompetitie in de twee hoogste klassen weer van start. Sportminister Krassen Kralev heeft donderdag toestemming gegeven het seizoen op 5 juni te hervatten. Vanaf morgen mogen de clubs weer met de groepstraining beginnen. De wedstrijden in de eerste en tweede klasse lagen sinds 13 maart stil vanwege het coronavirus.

  Voor de doorstart gelden strenge maatregelen: ten minste één keer per uur moeten onder meer toiletten, kleedkamers, andere gezamenlijke ruimtes, prullenbakken en trainingstoestellen worden gedesinfecteerd. Er moeten overal pompjes met vloeibare zeep en wegwerpzakdoekjes beschikbaar zijn terwijl een samenkomst met meerdere mensen in de gemeenschappelijke ruimten verboden blijft.

  In Duitsland wordt komend weekeinde weer afgetrapt, ook in landen als Polen, Portugal en Hongarije worden de komende weken de voetbalcompetities hervat. Dat gebeurt overal zonder publiek.

 5. 14/05/2020

  Voetbalbond Zuid-Amerika schrapt tal van gewoonten

  Vertrouwde rituelen in het voetbal zullen in Zuid-Amerika voorlopig niet meer te zien zijn. Vanwege de coronapandemie zijn onder meer het kussen van de bal, het overhandigen van vaantjes door de aanvoerders van de teams en het ruilen van shirts na afloop voortaan verboden. Dat heeft de voetbalbond Conmebol beslist. Ook spugen op het gras mag niet meer.

  De maatregelen gelden voorlopig voor de bekertoernooien om de Copa Libertadores en de Copa Sudamericana. Nog niet bekend is wanneer die toernooien worden hervat. Ook alle nationale competities in Zuid-Amerika liggen vanwege de pandemie stil.