1. 29/03/2020

  We sluiten dit liveblog! Dank voor het volgen en tot morgenochtend weer!

 2. 28/03/2020

  Turks recordinternational Reçber besmet

  De Turkse recordinternational Rüstü Reçber is besmet met het coronavirus. Dat meldt de partner van de 46-jarige keeper.

  ,,Alles was in orde, totdat hij plotseling symptomen ging vertonen. Dit zijn moeilijke tijden en we zijn nog steeds in shock. Mijn enige verzoek aan iedereen is om na te denken en respect te tonen. Onze zoon en dochter en ikzelf hebben negatief getest en we mogen hem niet bezoeken in het ziekenhuis", schrijft de partner van de doelman op Instagram.

  Rüştü speelde voor de Turkse topclubs Fenerbahçe en Besiktas en stond ook kortstondig onder contract bij FC Barcelona. Op het WK van 2002 pakte de doelman met zijn land het brons.

 3. 28/03/2020

  Oud-speler FC Twente hersteld van coronavirus

  Stefan Thesker is hersteld van het coronavirus. Twee weken geleden werd bekend dat de oud-speler van FC Twente was besmet. Van heftige verschijnselen had de verdediger ,die speelt bij Holstein Kiel in 2. Bundesliga, geen last. 

  Hij kampte met lichte griepverschijnselen en verloor een paar dagen zijn reuk en smaak. ,,Ik was verrast dat ik positief testte, want ik had me vanaf het begin strak aan de voorzorgsmaatregelen gehouden", zei Thesker in Duitse media.


  Instanews image
  © BSR Agency — Stefan Thesker.
 4. 28/03/2020

  NHL wil gat dat Olympische Spelen laten vallen opvullen

  De Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL wordt mogelijk in de zomermaanden voltooid. De National Hockey League ziet kansen nu de Olympische Spelen in Tokio geen doorgang vinden tijdens de zomer.

  ,,We zijn gaan beseffen dat we misschien wel meer tijd hebben dan we in eerste instantie dachten", zei official Bill Daly namens de NHL. ,,Afhankelijk van hoe de situatie zIch ontwikkelt, willen we graag in het voorjaar kunnen spelen. En als we in de zomer moeten spelen, zou dat ook geen probleem mogen zijn." 

  Daly hoopt te profiteren van de zendtijd die beschikbaar is gekomen na het verplaatsen van de Spelen. De NHL heeft de clubs opgeroepen de stadions tot eind augustus vrij te houden. 

  Het ijshockeyseizoen werd op 12 maart onderbroken vanwege het coronavirus.

 5. 28/03/2020

  Godin ontevreden over coronabeleid Italië

  Diego Godin van Internazionale hekelt het beleid in Italië wat betreft het coronavirus. De verdediger vindt dat er te laat is gehandeld, want de Serie A kwam pas stil te liggen toen bekend was dat Daniele Rugani van Juventus was besmet

  ,,Men bleef maar aan een spreekwoordelijk touw trekken, kijken hoe ver ze konden gaan", zei Godin, ploeggenoot van Stefan de Vrij, in gesprek met ESPN. ,,We bleven doorvoetballen en trainen, achter gesloten deuren, tot Rugani positief werd getest en hun selectie in quarantaine moest."

  Toen kwam de competitie pas stil te liggen. ,,Er zullen tijdens die wedstrijd vast ook andere spelers besmet zijn geweest en daar kwamen wij mee in contact. Men dacht dat het hier niet naartoe zou komen. Er werd stukje bij beetje ingegrepen. Er volgden waarschuwingen, maar vanuit de overheid kwamen eerst nog geen drastische maatregelen." Met de zorgwekkende situatie tot gevolg.  

  Godin zelf is na twee weken quarantaine teruggekeerd naar Uruguay. 

  Instanews image
  © AFP — Stefan de Vrij en Diego Godin.