1. 21/06/2019

  Omgekomen vliegers Willemstad zijn Mano Groenland en René Bubberman

  Bij het vliegtuigongeluk vanmiddag boven Willemstad zijn de vliegers Mano Groenland (77, Steenbergen) en René Bubberman (55, Delft) om het leven gekomen. De beide vliegers waren verbonden aan het Vliegend Museum Seppe. Het museum biedt een stallingsplaats voor een tiental historische vliegtuigen.

  Vlieger Groenland was jarenlang instructeur bij de Vliegclub Seppe. ,,Maar de laatste tijd niet meer, hij was wel donateur.” 

 2. 21/06/2019

  Onderzoek in volle gang: 'Negeer de hekken niet alstublieft'

  De wijkagent van Moerdijk verzoekt mensen, die bij het onderzoek komen kijken, om niet de hekken te negeren. 'We zijn nog druk bezig!'

 3. 21/06/2019

  Formatievliegen gaat (bijna) altijd goed in Nederland

  In Nederland gebeuren nauwelijks ernstige ongelukken tijdens formatievliegen. De Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) onderzocht de afgelopen twintig jaar zes incidenten die (in)direct met formatievliegen te maken hadden.

  Dat het vrijdagmiddag toch zo fout kon gaan met twee vliegtuigjes boven West-Brabant, is voor luchtvaartkenners nog een raadsel. De twee dodelijke slachtoffers waren ervaren vliegers en kwamen elke vrijdag formatievliegen. Ze vlogen in historische vliegtuigen, afkomstig van het naast Breda International Airport gelegen Vliegend Museum Seppe 

 4. 21/06/2019

  Burgemeesters Moerdijk en Halderberge spreken van ‘triest ongeval’ met vliegtuigjes

  Instanews image
  Burgemeester van Moerdijk Jac Klijs in 2018

  Burgemeester Jac Klijs van Moerdijk spreekt van een ‘triest ongeval’. ,,Toch mogen we nog van geluk spreken dat het niet boven een bewoond gebied is gebeurd. Dan hadden nog meer slachtoffers kunnen vallen.”

  ,,Ik ga in ieder geval met de directie van Breda International Airport praten. Ik ben zeer benieuwd hoe dit ongeluk kon gebeuren en als er noodzaak zou zijn de regels aan te scherpen, wil ik daar ook met mijn collega van Halderberge over spreken. Daarvoor moeten we in eerste instantie de uitkomsten van de onderzoeken van de Onderzoeksraad afwachten.”

 5. 21/06/2019

  Getuige: ‘Ik had meteen het idee: dit is helemaal fout’

  Joyce Lodders, die in het buitengebied van Willemstad woont, wandelde vrijdagmiddag met haar honden door een boomgaard in de polder en zag het vliegtuig voor haar ogen crashen. ,,Ik had meteen het idee: dit is helemaal fout." 

  Lees het interview met haar hier.